Torsåker

Torsåker ligger ca 12 kilometer sydost om centrala Hofors. Det är ett litet lantligt samhälle med ca 800 invånare. Torsåker är en omtyckt naturskön ort för barnfamiljer men även för äldre. Här finns bland annat dagligvarubutik, restaurang, post, blomsterhandel, pelargonmuseum, bibliotek och bensinmack. Idrottsplats och elljusspår finns mitt i samhället. Närheten till skog och sjöar inbjuder till skogspromenader, svamp- och bärplockning och härliga naturbad. Företagarandan är stor och i Torsåkersbygden hittar man många trevliga utflyktsmål och mysiga fik.

I Torsåker finns även förskola och grundskola upp till årskurs sex.

Härifrån finns bra bussförbindelse till Hofors och andra orter. Ibland stannar även tåget till på Bergslagsbanan en kort promenad från Torsåkers centrum.

Här finns boenden med olika standard och storlek.

För dig som hellre njuter av promenader eller kanske en golfrunda på Hof GK (ca 10 km mot Hofors) istället för att klippa gräs, har vi ett populärt 55+ boende av hög standard där vissa lägenheter har uteplats medan andra har balkong.

Hösten 2024 står vårt trygghetsboende på Källarvägen klart för inflyttning. Det blir ett tvåvåningshus med uteplats eller inglasad balkong.