Västerhöjden

På Västerhöjden bor du granne med naturen trots att bostadsområdet ligger endast ca 500 meter från centrum. Här består bebyggelsen av både flerfamiljshus och villor med mycket grönska runt om.

Området är byggt på 60-talet och här har Hoforshus lägenheter i storlek från 1-4 rum och kök.

I bostadsområdet finns även ett boende för dig som är 55+. Dessa lägenheter är anpassade för rörelsehindrade och där tar man sig lätt till sin lägenhet och förråd med hiss. Lägenheterna har balkong, är utrustade med mikrovågsugn, spishäll, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Det är ett trivsamt boende som består av 9 lägenheter från 2 rum (från 60 kvm) och kök till 3 rum och kök (till 100 kvm). Ombyggt år 2004.

Intill bostadsområdet Västerhöjden ligger Petreskolan med mellan- och högstadium. Här finns även förskola och äldreboende och närhet till Hofors kommunhus.

Inom gångavstånd finns discgolfbana, simhall, ishall, gym, skyttehall med elektroniska skyttetavlor, fotbollsplaner, BMX- och skatehall, motion och elljusspår. Med närhet till skogen har man goda möjligheter till såväl rekreation som svamp- och bärplockning

Hyresgästföreningen disponerar kvarterslokaler som kan användas av våra hyresgäster.