Hofors Hus

Växel 0290-77 18 00

Pga rådande omständigheter med corona, utför vi endast akuta felanmälningar. Se vidare under Nyheter.

Jobba med oss.png

Lediga tjänster

2020-04-03

Ekonomiassistent

Kommun: Hofors

Kvalifikationer

Om jobbet

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter öster om Falun hittar du Hofors med en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt - oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. Koncernen består av fyra företag; Hofors kommunhus, Hoforshus, Hofors Elverk och Hoåns Kraft. Hoforshus AB är anställande företag som du verkar i. Läs mer på www.hoforshus.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker en ekonomiassistent för ett kortare vikariat. Du kommer huvudsakligen att arbeta med kund- och leverantörsreskontra samt löpande bokföring. Du kommer också att ta ansvar för balanskontoavstämningar och viss externrapportering.

Organisatoriskt ingår du i Hoforshus ekonomiavdelning och rapporterar till verksamhets- och ekonomichefen i Hoforshus.

Vem är du

Vi söker dig med stort intresse för siffror och ekonomi. Vi tror att du har en utbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet av rollen som ekonomiassistent med erfarenhet av arbete med kund- och leverantörsreskontra samt löpande redovisning. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är flexibel och prestigelös. Du är en lagspelare som gillar att samarbeta. Du trivs med att vara stöttande gentemot verksamheten och är villig att hjälpa till i syfte att hålla god kvalitet i redovisningen.

För att trivas och lyckas med uppdraget tror vi vidare att du är bra på att:

· Snabbt lära dig nya system.

· Ta ansvar för din egen inlärning.

· Vara flexibel och kunna hantera ad hoc uppgifter.

· Vara ansvarstagande för att dina uppgifter blir färdigställda.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Övrigt

På Hoforshus förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, respektfullt och ansvarstagande sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Välkommen med din ansökan senast 17 april!

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan utgången ansökningstid. #jobbjustnu

Om anställningen

Kontakt

 • Maria Bergkvist
  Verksamhets- och ekonomichef
  0290-771851
 • Carina Gustafsson
  För Vision
  070-4141370

https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/23986926

 

 

 

2020-01-31

Redovisningsekonom

Kommun: Hofors

Om jobbet

Vi söker en kvalificerad redovisningsekonom som är beredd att ta nästa steg i karriären och ha ett uttalat redovisningsansvar. Att arbeta i vår koncern innebär att beslutsvägarna är korta, påverkansmöjligheterna är stora och "tillsammans" är ett ledord. Din del av helheten är att ta ansvar för redovisningen i koncernen och därmed stötta ekonomichefen i det strategiska arbetet. Du utför operativt ekonomiarbete i det löpande och är en viktig spelare i budget- och prognosarbete samt uppföljning och upprättande av delårsrapporter och årsredovisningar. Inom ramen för redovisningsansvaret ligger också beskattningen där moms har en framträdande del. Du kommer även vara en nyckelperson i koncernens GDPR-process och ingå i ett större nätverk tillsammans med motsvarigheter från grannkommuner.

Organisatoriskt ingår du i Hoforshus ekonomiavdelning och du rapporterar till bolagets verksamhets- & ekonomichef. Vi vill att du brinner för att arbeta med komplicerade redovisningsfrågor och gärna stöttar kollegor inom området. Du kommer att ha en roll med ett uttalat ansvar för redovisningen, där komponentredovisning, projektuppföljning och moms är delar som du också utför enligt K3-reglerna.

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi alternativt annan akademisk utbildning eller erfarenhet som är likvärdig. Kunskap om redovisningsreglerna K3 är en förutsättning för att lyckas i rollen. Det är meriterande med erfarenhet från fastighetssektorn och även kommunalägda bolag. Du har ett strukturerat arbetssätt och tycker om att lösa komplicerade redovisnings- och beskattningsfrågor. Erfarenhet av koncernredovisning är något som ses som en fördel. Vidare är du duktig på Excel och har förmågan att effektivisera processer och aktiviteter i verktyget. Här kommer ekonomichefen att utgöra ett stöd för dig, medan du förväntas ta ansvar för och driva arbetet framåt. Du behöver därmed vara en person med eget driv och ha en vilja att förbättra och utveckla.

Vi är i början av en digitaliseringsresa och förväntar oss att du bidrar positivt i den. Du har i flera år arbetat med avancerade redovisnings- och beskattningsfrågor och är därmed trygg i att ha ett uttalat ansvar för detta.

För att trivas i rollen och lyckas med uppdraget tror vi att du är bra på att:

 • Samarbeta genom att främja och utveckla andras idéer och dela med dig av din information och expertis.
 • Driva utveckling inom ramen för ditt eget arbete, samtidigt som du självständigt söker upp nya utmaningar inom arbetet. Samt på egen hand initierar aktiviteter och projekt.
 • Dokumentera processer, rutiner och aktiviteter inom redovisning och beskattning följt av att även implementera dessa.
 • Med god kommunikativ förmåga stötta verksamheten på ett sätt som skapar delaktighet och engagemang.

Om anställningen

Kontakt

Kontaktpersoner

 • Maria Bergkvist
  Verksamhets- och ekonomichef
  0290-771851

Fackliga kontaktpersoner

 

 

2019-06-10

Arbetsbeskrivning

Vi söker en ekonomichef som vill arbeta i koncernen Hofors kommunhus där beslutsvägarna är korta, påverkans-möjligheterna är större och "tillsammans" är ett ledord. Din del av helheten är att både strategiskt och operativt som ekonomichef leda och delta i arbetet med koncernens ekonomiarbete. Verktyg för detta är exempelvis budget- och prognosarbete, uppföljning samt upprättande av delårsrapporter och årsredovisningar.

Organisatoriskt ingår du i Hoforshus ledningsgrupp och rapporterar till VD i Hoforshus. Du har direkt personalansvar för tre medarbetare på ekonomifunktionen. Vi tror att du brinner för att arbeta med ekonomistyrning och redovisningsfrågor. Du kommer att ansvara för framtagande av årsredovisning för bolagen.

Vem är du

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi alternativt annan akademisk utbildning eller erfarenhet som är likvärdig. Kunskap om arbete gällande digitalisering och IT är en naturlig del i din kompetens. Du har i flera år arbetat strategiskt och övergripande med verksamhetsplanering och ekonomisk styrning i större organisationer. Du har erfarenhet av chef- och ledarskap. Det är meriterande med erfarenhet från fastighetssektorn och även från kommunalägda bolag.

För att trivas i rollen och lyckas med uppdraget tror vi att du är bra på att:

 • Samarbeta genom att främja och utveckla andras idéer och dela med dig av din information och expertis.
 • Driva nya initiativ inom och utanför ramarna för ditt eget arbete, samtidigt som du självständigt söker upp nya utmaningar inom arbetet. Samt på egen hand initierar aktiviteter och projekt.
 • Ta fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska, förutser problem och utvecklar alternativa planer och integrerar kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden.
 • Med god kommunikativ förmåga styra verksamheten på ett sätt som skapar delaktighet och engagemang.
 • Arbeta med att ta fram nya rutiner och delta i processer som berör hela företaget

Sista ansökningsdag är 30:e juni, välkommen med din ansökan!

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Hoforshus AB med Experis, en del av ManpowerGroup. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mats Andersson, 070-854 30 42

Fackliga kontakter

För Vision
Carina Gustafsson
070 - 414 13 70

Kommunal
Mariana Rocka
076 - 147 49 41

 

 

2019-01-17

Just nu söker vi en medarbetare till vår kundtjänst

https://jobb.blocket.se/ledigt-jobb-i-hofors/Hoforshus/Handl%C3%A4ggare-i-kundservicegruppen/1638822#1