Fastfrusna matavfallspåsar

När kylan slår till är det lätt att påsarna fryser fast i avfallskärlen. Det blir då svårt att tömma kärlen och kostnaderna ökar om vi måste beställa extratömningar. Läs gärna igenom informationen och våra bästa tips om hur du kan hjälpa oss att slippa problemet.

Förhindra att Påsarna fryser fast

Håll avfallet så torrt som möjligt. Låt överflödig vätska rinna av matavfallet innan du lägger det i påsen.

Hushållspapper bland matavfallet: Servetter och hushållspapper kan du slänga i påsen för matavfall. Det suger upp eventuell vätska och håller påsen torrare.

Byt påse ofta. Då hindrar du att matavfallet packas för hårt i påsen och minskar risken för att den blir blöt och fryser fast.

Fyll inte matavfallspåsen över den streckade linjen på påsen. En överfull påse är svår att rulla ihop och försluta ordentligt. Det gör att matavfall lätt ramlar ur påsen och fryser fast i kärlet

Låt påsen frysa till lite. Låt gärna påsen stå utomhus på balkongen några minuter och frysa till lite innan du lägger den i kärlet.

Du får gärna skaka om det bruna kärlet lite varje gång du lägger ner en avfallspåse. Då ökar chansen att vi slipper fastfrusna påsar!