Testa din brandvarnare

Advent och här och julen närmar sig med stormsteg. Då är det extra mysigt att tända ljus. Men tänk på att inte lämna dem obevakade när du inte är i rummet.

November, december och januari är tyvärr den period på året då det inträffar flest bränder i bostäderna.

Förutom att ha koll på dina levande ljus är en brandvarnare bra att ha. I alla Hoforshus bostäder och lokaler finns minst en brandvarnare monterad. Kontrollera med jämna mellanrum att din brandvarnare fungerar. Om brandvarnaren börjar ge ifrån sig ljudliga signaler ibland kan det vara så att batteriet är slut – gör en felanmälan så fixar vi det!

Påminnelse

För att enklare komma ihåg att man ska testa sin brandvarnare finns en hemsida där du skriver in ditt mobilnummer – då får du en påminnelse via SMS om att det är dags att testa den. Du bestämmer själv hur ofta du vill ha påminnelsen: varje år, en gång varje halvår eller oftare. Du kan läsa mer om hur du registrerar dig på MSB:s hemsida. Länk till MSB.se Länk till annan webbplats.

Brandsäkra ditt hem. På MSB:s hemsida kan du också läsa mer om hur du skyddar ditt hem från bränder. Länk till MSB.se Länk till annan webbplats.

Hemförsäkringen

Du har väl en hemförsäkring? Om olyckan skulle vara framme är det bra att vara försäkrad. Om du mot all förmodan inte har en hemförsäkring bör du omgående teckna en hos ett försäkringsbolag.

Vi önskar er alla en mysig advent.