Nu är det dags för inflytt!

Nu är våra nyaste lägenheter för 65-plussare i centrala Hofors klara för inflyttning!

Centralgatan 13 - ett modernt boende för 65+

Nya Centrumhuset har under sina 75 år huserat allt från bostäder och butiker till bibliotek och musikskola. SBO ( Statens Bostadsomvandling AB ) har nu omvandlat huset till moderna lägenheter för hyresgäster som fyllt 65 år. Utvändigt ser huset nästan ut som förr medan man inomhus har sparat vissa detaljer som t ex trappen med det vackra räcket, tegelväggen i trapphuset vid det gamla biblioteket och fina marmorgolv.
Nu finns här 18 fina lägenheter med 1-3 rum och kök. Det finns även en samlingslokal för hyresgästerna och övernattningslägenhet för deras gäster.

Nya Centrumhuset byggdes på 50-talet och ritades av Henning Orlando. Byggnaden har nyligen uppmärksammats i lokal media tack vare Gustav Bergström och Alfred Skogbergs nyutgivna bok Gör om gör rätt: Landet runt med Renoveringsraseriet, där man uppmärksammade flera byggnader i Hofors, bl a Hofors kyrka och Hagaskolan.

VIP-visning och öppet hus

Förra veckan hade vi VIP-visning för de modiga 65-plussare som skrivit kontrakt trots att de endast sett sitt nya hem på papper. Våra nya hyresgäster fick tumstock och anteckningsblock för att kunna mäta och fundera över möblering i sin lägenhet. De minglade med nya grannar och många skratt och inbjudningar till varandras balkonger hördes i trapphusen. Vi hade personal i hela huset för att kunna visa både lägenheter och husets övriga funktioner.
Här om dagen hade vi öppet hus för alla nyfikna. Vi hade ca 150 besökare under två timmar och flera lägenheter hyrdes ut under dagen. Lokala avdelningar från både tidning, radio och tv besökte oss och gjorde fina reportage med bl a vår styrelseordförande Kenneth Axling. Flera av våra besökare ställde också upp på intervjuer. Det var intensiva två timmar men så roligt!

Våra första hyresgästerna flyttar in idag den 1 februari och nästa gäng den 5 februari. Vi hoppas att de ska trivas!

Läs mer

Du kan läsa mer om projektet och se lägenhetsbeskrivningar under fliken NYBYGGNATION