Hoforshus satsar på bekvämt boende!

Hoforshus AB erbjuder nu nybyggda och tillgänglighetsanpassade lägenheter i ett mycket centralt läge på Centralgatan 13 i Hofors för dig som är 65 år och äldre.
Vår ambition har varit att skapa fullt tillgängliga bostäder som skall vara ett alternativ för dig som till exempel säljer villan för att få ett bekvämt och bekymmersfritt boende. Lägenheterna finns som 1 - 3 rum och kök (45-89 kvm).

Nu är det dags för inflytt på Centralgatan 13

Nu är våra nyaste lägenheter för 65-plussare i centrala Hofors klara för inflyttning!

Nya Centrumhuset har under sina 75 år huserat allt från bostäder och butiker till bibliotek och musikskola. Statens Bostadsomvandling AB (SBO) har nu omvandlat huset till moderna lägenheter för hyresgäster som fyllt 65 år. Utvändigt ser huset nästan ut som förr medan man inomhus har sparat vissa detaljer som t ex trappen med det vackra räcket, tegelväggen i trapphuset vid det gamla biblioteket och fina marmorgolv.
Nu finns här 18 fina lägenheter med 1-3 rum och kök.

Nya Centrumhuset byggdes på 50-talet och ritades av Henning Orlando. Byggnaden har nyligen uppmärksammats i lokal media tack vare Gustav Bergström och Alfred Skogbergs nyutgivna bok Gör om gör rätt: Landet runt med Renoveringsraseriet, där man uppmärksammade flera byggnader i Hofors, bl a Hofors kyrka och Hagaskolan.

I mitten av januari arrangerades VIP-visning för de modiga 65-plussare som skrivit kontrakt trots att de endast sett sitt nya hem på papper. Våra nya hyresgäster fick tumstock och anteckningsblock för att kunna mäta och fundera över möblering i sin lägenhet. De minglade med nya grannar och många skratt och inbjudningar till varandras balkonger hördes i trapphusen. Vi hade personal i hela huset för att kunna visa både lägenheter och husets övriga funktioner.
En vecka efter VIP-visningen hade vi öppet hus för alla nyfikna. Vi hade ca 200 besökare under två timmar och flera lägenheter hyrdes ut under dagen. Lokala avdelningar från både tidning, radio och tv besökte oss och gjorde fina reportage med bl a vår styrelseordförande Kenneth Axling. Flera av våra besökare ställde också upp på intervjuer. Det var intensiva två timmar men så roligt att så många besökte oss.

Våra första hyresgästerna flyttade in i början av februari. Vi hoppas att de ska trivas!

Samarbete

Projektet har möjliggjorts genom ett samarbete med Statens Bostadsomvandling (SBO) som har finansierat ombyggnaden. SBO har som uppdrag att konkret medverka till bättre balans på bostadsmarknaden och har bevakat att bostäderna blir trygga och tillgängliga för dig som är 65 år och äldre.
Lägenheterna har praktiska planlösningar och inredningen är genomgående av hög standard med bl a parkett i vardagsrum, kök och sovrum samt helkaklade badrum. Några lägenheter har balkong, några har markbelägen uteplats och övriga fransk balkong.

Närheten till Hofors centrum gör läget optimalt för dig som väljer att bo här.

Hög standard

Centralgatan 13 ligger mycket centralt i Hofors med kort gångavstånd till centrum och serviceutbudet där.

Samtliga lägenheter är lättskötta. Trösklar saknas och det finns extra breda dörröppningar för god tillgänglighet. Hissen blir bekväm för dig som kanske har svårighet att gå i trappor. Köken är utrustade med spis och kyl-frys samt förberedelse för diskmaskin. Badrummen har kombimaskin för tvätt och tork.

Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd i källarvåningen som nås via husets hiss. I källaren finns också en väl utrustad tvättstuga. Fiberanslutning för bredband finns i alla lägenheter.

En samlingslokal för gemensamma aktiviteter finns. Hyresgästerna bestämmer själva hur man ska använda den. Här finns även en bokningsbar övernattningslägenhet för övernattande gäster.

Bilderna visar detaljer från trapphus och kök på Centralgatan 13.
Bilderna visar detaljer från trapphus och kök i lägenheterna på Centralgatan 13.

Kontakta oss för mer information

Bostadsförmedlingen, telefontid vardagar kl 10-12. Det går också bra att skicka ett mejl till uthyrning@hoforshus.se .